ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΤΕΛ-ΧΙΝΑΣ=Η πόρευσις των ηλιακών ακτινοβολιών που με ΝΟΥ και με ΝΟΜΟ επί της χθόνός δόμησαν τον ορατό κόσμο. (Κώδιξ Ελληνικής Γλώσσης). Ομιλούμε ασφαλώς για δημιουργικές δυνάμεις που στο απώτατο παρελθόν δόμησαν τον δικόν μας κόσμο. Η απεικόνησις της εποχής αυτής ήταν οι ΤΕΛΧΙΝΕΣ, πανάρχαιοι κάτοικοι της Ρόδου και της Αβύσσου και που ίσως ακόμη σήμερα υπάρχουν με διαφοροποιημένη όψη, συρρικνωμένοι σε αμφίβια μορφή και διαβιώνουν σε θαλάσσια βάθη που ξεπερνούν τα 2500 μέτρα. Οι αλιείς της Δωδεκανήσου που σπανίως τους συναντούν τους ονομάζουν διαβολόψαρα. Στις φωτογραφίες διακρίνουμε την οστέϊνη δομή, με θώρακα, άκρα, λεκάνη και κρανίο. Η διαφοροποίησις συνίσταται στις επιπρόσθετες μεμβράνες που χρησιμοποιούν ως επιφάνειες ωθήσεως. Στις δύο αεροφωτογραφίες (αρ. Κεραμεικός & δεξ. Σύνταγμα) όπου κατά την διάρκεια ανασκαφών είτε δια ανοικοδόμησιν κτιρίου είτε δια την ανάπλασιν της πλατείας, ευρέθησαν τάφοι που χρονολογούνται στον χρυσούν αιώνα του Περικλέους αλλά και πρώτερα. Στους τάφους αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα ήταν βασιλικοί ανακαλύφθησαν σκελετοί μεγάλης ανθρωπολογικής σημασίας. Το γεγονός αυτό δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα από την αρχαιολογική υπηρεσία. Τα οστά <<εξήχθησαν>> μυστηριωδώς από την Ελλάδα χωρίς κάποιος να αντιληφθεί το παραμικρό και ασφαλώς ο προορισμός των οι ΗΠΑ αφού πρώτα παρέμειναν αρκετές ημέρες στο Τέλ Αβίβ. Κατόπιν το αμερικανικό περιοδικό Archeology με εξώφυλλο τον Περικλή ανέφερε εκτενέστατο ρεπορτάζ για τα οστά σ'ένα άρθρο με παραποιημένα επιστημονικά στοιχεία και ασφαλώς χωρίς να γίνεται ο παραμικρός λόγος για τις αναλύσεις D.N.A (ΔΙΑΝΟΙΑ) των Ελλήνων.


 Το σκίτσο γελοιογραφία της φωτογραφίας εδημοσιεύθη από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία την προηγουμένη εβδομάδα της 11ης Σεπτεμβρίου [Σεπτός (ιερός) μήνας].
 Ο τίτλος της <<Μια υπέροχη ζωή>>.  Η ανάλυσις του σκίτσου εντυπωσιακή.
 Ενας παχύσαρκος αμερικανός κάνει πρωϊνό τζόκινγκ στο Central Park ακολουθούμενος από εξι μαύρα σκυλιά (6=αρ.της ύλης, των στερεών) και τρία λευκά (τριαδικότης). Ασφαλώς υπερισχύουν τα μαύρα. Στο βάθος διακρίνονται οι δύο πύργοι και ένα αεροπλάνο που κατευθύνεται προς αυτούς. Στην δεξιά πλευρά είναι σχεδιασμένος πρωϊνός ήλιος με μορφή εκρήξεως ενώ τα δένδρα έχουν σχήμα βέλους-πυραύλου.
 Είναι πολύ προφητική η εικόνα που εδημοσιεύθη λίγες ημέρες πριν την καταστροφή. Ποιοί σκοτεινοί νόες προσχεδίασαν με τέτοια τελειότητα την εγκληματική ενέργεια και ποιοί την εξετέλεσαν;

Κων/νος Κωστάκης