Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ellas.gif (19836 bytes)

Σε αυτήν την σελίδα μας , θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την Ελληνική προϊστορία

   Στην υποκατηγορία "Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ" θα βρείτε πληροφορίες για την γένεση του Ελληνικού χώρου
«...Πριν από 140 εκατομμύρια χρόνια , στις αρχές τις Κρητιδικής περιόδου, μία γιγάντια ανοδική ορογενετική κίνηση ανύψωσε πάνω από τα κύματα την λεγόμενη Πελαγονική οροσειρά., μία στενή ζώνη ξηράς που περιλαμβάνει την βορειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική Θεσσαλία και την Βόρειο Εύβοια. Προέκταση της οροσειράς αυτής θεωρείται η λεγόμενη "Αττικοκυκλαδική μάζα": η Αττική, η νότιος Εύβοια και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων...» ο Όλυμπος είναι παλαιότερο όρος από τις Άλπεις, τα Ιμαλάια κλπ

    Στην υποκατηγορία "Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ" θα βρείτε μερικές πληροφορίες για τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων του 700.000 π.Χ., για τον Ανθρωπίδα της Τρίλλιας του 11.000.000 π.Χ. με τα νεότερα ευρήματα από την περιοχή, και αναφορά για τους κυνηγούς που σκότωσαν τον προϊστορικό ελέφαντα στην περιοχή Περδίκκα το 3.000.000 π.Χ.

    Στην υποκατηγορία "ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 11.000.000 π.Χ." θα βρείτε έναν πίνακα με πληροφορίες και φωτογραφίες για τα προϊστορικά και ιστορικά ευρήματα του Ελλαδικού χώρου που αποδεικνύουν την αδιάλειπτη παρουσία του ανθρώπου από το 11.000.000 π.Χ. (του συνεργάτη μας Βασιλείου Νικόλτση)