ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;

    Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για την παρουσία των Ελλήνων κατά τους αρχαίους χρόνους στην Αμερικάνικη ήπειρο . Πλήθος ευρημάτων (Αρχαιολογικά, γλωσσολογικά κλπ), μερικά από τα οποία τα παραθέτουμε στις σελίδες μας , έχουν βάλει διάφορους ερευνητές σε σκέψεις και είχαν σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Στις σελίδες μας θα σας παρουσιάσουμε :

    α) αρχαιολογικά ευρήματα : αρχαία κλασικά θέματα όπως το κεφάλι της Μέδουσας , ο Ηρακλής με λεοντή και ρόπαλο αγγεία με μαιάνδρους κ.α., αλλά και πολλά οικοδομήματα, φρούρια, κλπ) που είναι συχνά ευρήματα από αρχαιολογικούς χώρους του Περού και άλλων περιοχών.

    β) γλωσσολογικά ευρήματα : πολλές τοπικές διάλεκτοι (Κετσούα, νήσοι Χαβάη κλπ) έχουν βάση την Ελληνική γλώσσα και μάλιστα με πλήθος Ελληνικών λέξεωv.

 

Πιθάρι που βρέθηκε από τον Α. Έβανς στο Ανάκτορο της Κνωσσού και εκτίθεται στο μουσείο του Ηρακλείου. Οι ομοιότητες με το πιθάρι του Μπίμινι είναι εκπληκτικές


Πιθάρι Κρητικής προελεύσεως , που βρέθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες. (Από το βιβλίο "ΑΤΛΑΝΤΙΣ" της Ενριέτας Μέρτζ έκδοσις 1976, φωτογραφία John Kurtich).-πηγή φωτογραφίας , το βιβλίο του Ιωάννη Πασσά " Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ" εκδόσεις εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ.

Πιθάρι από το ανάκτορο της Κνωσσού (41647 bytes)

Πιθάρι Μινωικής τεχνοτροπίας που βρέθηκε στο Μπίμινι

   

  http://www.ancientgr.com